Rödvinssås
Kategori: Middagsmat
Idag har jag gjort något som jag aldrig har gjort förut, nämligen rödvinssås. Efter att ha ätit så kan jag ju säga att jag aldrig kommer att köpa färdig rödvinssås igen. Den var inte heller så svår att göra.
Rödvinssås lagom till 2 personer
1 liten palsternacka
1½ scharlottenlök
3 dl rött vin
25g smör
1 msk kalvfond
1 krm timjan
1 msk tomatpure
1 tsk sötning (socker eller annan sötning)
Hacka lök och palternacka och fräs i nästan allt smör till det mjuknar. Det ska inte få färg. När det mjuknat häll på vin, fond och krydda med timjan. Låt detta koka i ca 10 minuter. Sila av såsen och blanda i tomatpure och sötning. Låt det reducera till hälften. Häll i det sista av smöret för att gläns upp den innan servering.
Jag serverade ryggbiff gratäng och en sallad.
LYCKA TILL