Baconinlindad kycklingfilé
Kategori: Middagsmat
Idag var jag sugen på kyckling och efter lite letande på olika recept blev det någon blandning av det jag hade hemma och recept från nätet.
Ingredienser denna gång:
4 stora kycklingfiler
2 pkt bacon
2 dl grädde
2 dl cremefrach
1 kycklingbulongtärning
1 msk balcamicovinäger den mörka
peppar efter smak
smör till stekning
Dela de stora filerna i två bitar och rulla in dem i bacon. 2 skivor bacon per file är lagom. Stek dem i lite smör på båda sidorna. Lägg dem i en ugnsäker form och häll i grädden i stekpannan som du stekt kyckling i. Ner med buljon cremefrachen och balsamico vinägern. Låt det koka upp och häll såsen över kycklingen och in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Servera med några kokta sparissar och en god sallad.
Lycka till.