heleneslchf.blogg.se

En samling av lchf-recept som vi använder.

Lakritspanacotta

Kategori: Bakverk

Idag är det visst lakritsdagen och den firar vi med att göra en lakritspanacotta med marinerade jordgubbar.
Detta är ett recept som jag har höftat till själv.
 
Ingredienser:
4 dl grädde
1½ tsk gelantinpulver
1 msk sötningsmedel
1 msk lakritspulver
5 st jordgubbar
lite sötningsmedel att marinera i
 
Koka upp grädden och låt den puttra i ett par minuter ta bort den från värmen och häll i sötningsmedlet (kan givetvis uteslutas). Lägg gelantinpulvret i 1 msk kallt vatten för att svälla. När det svällt ca 2 minuter blanda ner i den varma grädden och rör noga runt så det löser sig. Häll i lakritspulvret och häll upp på serveringsglas. Låt stå i kylen någon timme. Skiva ner jordgubbar och marinera ev i sötningsmedel och lägg detta sedan på panacottan.
Njut av en god blandning av lakrits och bär. Det går givetvis att ta vilka bär man vill men jag tycker att lakrits och jordgubbar passar utmärkt. 
 
Lycka till
 
Kommentera inlägget här: