heleneslchf.blogg.se

En samling av lchf-recept som vi använder.

Örtfylld ytterfile

Kategori: Middagsmat

Idag blev det örtfylld ytterfile. Jättegott.
 
Ingredienser:
800 g ytterfile
1 dl olja
½dl riven parmesanost
2 tsk salvia
3 vitlöksklyftor
salt och peppar
smör att steka i
 
Snitta upp filén så det blir som en ficka. Blanda olja, parmesan salvia och pressad vitlök. rydda me dpeppar och lite salr beroende på hur salt osten är. Fyll filen med blandningen och bind med matlagningsgarn så den håller ihop. Låt den vila ett tag så köttet drar åt sig lite av kryddan. Stek i smör så den blir brynt runt om. Jag häller sedan på lite vatten och lägger på ett lock och låter det puttra tills innetemperaturen är på 80grader. Det går nog även bra att låta den gå klart i ugn. 
 
Jag serverade den med vitlöksaioli, tzatziki och en god sallad.
Lycka till 
 
 
Kommentera inlägget här: