Rättikagratäng
Kategori: Middagsmat
Jag kan ibland känna att jag saknar något till köttet och framförallt när vi bara steker kött. Så jag letade efter något och hittade rättikagratäng hos 56kilo.se.
Jag gör den på samma sett som vanlig potatisgratäng. ca 4-6 personer
1 kg rättika
1 stor gul lök
5 klyftor vitlök (ta efter smak)
5 dl grädde
sallt och peppar
riven ost.
Skala och skiva rättikan och löken. Lägg dessa i en kastrull och häll på grädden. Pressa i så många vitlöksklyftor som du vill ha och krydda med salt och peppar. Låt detta koka i ca 30 minuter eller tills rättikan är mjuk. Häll över i en ungsfast form och toppa med riven ost (jag tar en stark ost) och gratinera i ugnen ca 20 minuter. Denna är väldigt god och jag har även testat att frysa ner den och värmt den igen och det har fungerat det med.