heleneslchf.blogg.se

En samling av lchf-recept som vi använder.

Tenta mellis och recept på Kanelknäcke

Kategori: Mellanmål

Jag går på lärarlinjen och då har vi ibland stora tentor i en tentasal som vi inte får lämna. Jag är av den sorten att mellanmål ska vara gott och varför inte göra ett jobbigt tentatillfälle till något gott tillfälle. Denna gång blev det några oststavar, skinkskivor, paprika, småtomater och brieost. Jag hade även med mig en yoghurt och givetvis kaffe. I burken är det kanelknäcke
 
Recept på kanelknäcke ( från Baka matbröd med LCHF av Marianne Andersson)
ca 12 små bröd
1 ägg
1 dl vatten
½ tsk salt
1 dl grovt mixade solroskärnor
½ dl linfrö
½ dl kokosnötsmjöl
½dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
 
sätt ugnen på 190 grader. vispa samman ägg, vatten och salt i en bunke. Rör i hop de torra ingredienserna i en annan dunke och rör sedan ner den i den andra bunken. Blanda väl och låt det stå och svälla i 5 minuter. 
Häll ut det på ett oljat bakplåtspapper och ta hjälp av ett oljat bakplåtspapper över och kavla ut en tunn rektangel ca 25x20 cm. Ta bort det översta bakplåtspappret och skär skåror i knäcken och grädda sedan ca 30 minuter. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar på eftervärme ca 30-40 minuter. 
Låt svalna helt på ett galler. 
 
(Jag har en varmluftsugn och sänkte temeraturen till 175 grader då den första plåten blev bränd.)
 
 
Kommentera inlägget här: