Sushi på lchfvis
Kategori: Middagsmat
Något som jag verkligen älskar är sushi och på en blogg i cyberrymden fick jag ett tips som jag gjorde om så det passar mig.
Recept:
½ blomkålshuvud
Vatten att koka i
smörklick
salt
I noriark
stavar av:
Gurka
Avokado
Crabstick
Lax (jag använder fryst laxfile)
Wasabi
(Soja)
Riv blomkålen på den grova sidan av ett rivjärn. Koka upp vatten och salta. Ner med blomkålen och låt det koka några minuter. Häll av vattnet och låt blomkålen rinna av i en sil. Jag blandar i en klick smör när det är varmt så det håller ihop lite bättre sedan. Låt svalna
Lägg ett noriark på en bambumatta eller ett bakplåtspapper. Bred ut blomkålen på arket. lägg på tillbehöveren (jag försöker att hålla samma storlek som crabsticken när jag skär gurka och avokado). Dra en stäng med wasabi. Rulla ihop sushin och skiva upp i cm stora bitar.. De vill gärna falla isär om man skär dem för tunt. Servera med en extra hög av wasabi och ev soja ( vet att en innehåller socker men för mig är det värt den teskeden)
Lycka till