Älggryta
Kategori: Middagsmat
Jag har en stor förmån i livet nämligen att jag får tillgång till älgkött. Idag skulle det ha blivit älgwook men när jag öppnade pakeket så var det en hel fin bit som jag bestämde mig för att göra en gryta av.
Älggryta med kantareller
600 g älgkött
2 små lökar
2 st morötter (går givetvis att utesluta om man är stikt)
2 msk smör till stekning
2 krm timjan
3 msk rödvinsvinäger
3 dl vatten
2 msk soya
4 dl grädde
tekta kantareller
Dela köttet i 2*2 cm bitar och fräs i smöret i en gryta. När det är stekt runt om lägg i den hackade löken och hackade morötterna. Krydda med timjan och rödvinsvinägern. slå på vattnet och låt koka under lock ca 1 timme (spåd med vatten så det inte torkar ut) slå på grädden och soyan. Lägg i de stekta kantrellerna och servera med en god sallad till.
LYCKA TILL