Pajskal
Kategori: Middagsmat
Jag tycker om att göra paj och har hittat ett pajskal (det kommer från Tjockkocken ) som jag tycker blir kanongott.
Till en springform ca 22cm
2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
4-5 msk sesamfrön
1 msk kallt vatten
1 nypa salt
100g rumstempererat smör
1 äggula
Blanda alla torra ingredienser tillsätt sedan smör, vatten och en äggula. Blanda ihop till en deg (jag använder en elvisp eller en matberedare) tryck ut den i en springform och ca 2 cm upp på kanten. Ställ i frysen medans ugnen värms upp till 175 grader ca 10-15 minuter.Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Ta ut och fyll med valfri fyllning. På bilden nedan hade jag 2 dl kantareller 1 liten gul lök 3 ägg och 2 dl grädde peppar och timjan.
Grädda sedan hela pajen tills äggstanningen har stannat ca 30 minuter.